Bhv-opleidingen > Bhv herhaling > Bhv-herhalingscursus

Bhv-herhalingscursus

Wie eenmaal de bhv-opleiding heeft gevolgd en als bedrijfshulpverlener in het bedrijf is aangesteld, moet de jaarlijkse bhv-herhalingscursus volgen om gecertificeerd te blijven. Net als de bhv-basisopleiding geven wij ook de bhv herhalingscursus bij de FeniksGroup. Gewoon op één dag, altijd met een andere insteek, met praktische, interactieve en innovatieve oefeningen zodat het steeds weer een goede en leuke cursus blijft om te volgen!

Bhv-cursus herhaling – adequaat en juist handelen bij calamiteiten

Net als dat de Arbowet een bhv’er verplicht stelt in elk bedrijf met personeel, zo wordt ook geëist dat deze de vaardigheden regelmatig opnieuw traint. En dat is natuurlijk ook niet zo raar; de veiligheid in je bedrijf en die van je medewerkers tijdens calamiteiten leg je in de handen van de bhv’ers. Je wil er dan wel op kunnen rekenen dat zij adequaat en juist zullen handelen. En dat regelen wij voor je, met de herhaling bhv-cursus.

Boeiende training door jaarlijks wisselende scenario’s

De bhv-herhalingscursus behandelt elk jaar een aantal onderwerpen die tijdens de basisopleiding ook aan bod zijn gekomen. Zo wordt onder meer het blussen van een brand, reanimatie met gebruik van een AED, het behandelen van uitwendige wonden en ontruimingen getraind. Jaarlijks kiezen we voor een aantal andere subonderwerpen, andere trainingsmethodes en met nieuwe scenario’s. Zo blijft de cursus boeiend en leerzaam. Realistisch trainen dus, zodat het geleerde ook echt geoefend wordt en de kennis als het erop aankomt, goed toegepast kan worden.

Aanmelden voor de bhv-herhalingscursus?

De bhv-herhalingscursus duurt een dag en wordt gegeven in een carrouselvorm op onze locaties. Is de bhv-opleiding bij ons gevolgd, dan ontvang je van ons jaarlijks een e-mail ter herinnering voor de verlenging van het bhv-certificaat. je kunt jezelf of de cursist(en) van je bedrijf dan aanmelden via ons klantportaal.  Is de bhv-opleiding ergens anders gevolgd en is het certificaat nog geldig? Ook dan kun je je direct aanmelden voor deze bhv-herhaling.

Meer weten over bhv herhalingscursus?

Wil je meer weten over de bhv herhalingscursus? Vraag het dan aan onze medewerkers. Ook als je bijvoorbeeld een maatwerk in-company training wenst waarin specifieke thema’s behandeld kunnen worden die gericht zijn op je eigen bedrijfssituatie. Ook voor al je andere bhv-trainingen, zoals de basiscursus, de bhv-cursus e-learning of de bhv incompany training, kun je terecht bij de FeniksGroup.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een bhv certificaat vernieuwd worden?

Wettelijk is er niets vastgelegd over de periode waarbinnen een certificaat verlengd moet worden, maar wij bij de FeniksGroup en ook het NIBHV vinden dat er minimaal één keer per jaar getraind moet worden om kennis, kunde en vaardigheden op te frissen en daarmee het bhv-certificaat geldig te houden.

Is een herhalingscursus bhv verplicht?

Een herhalingscursus bhv is wettelijk niet verplicht, maar om de geleerde kennis en vaardigheden op peil te houden adviseren wij minimaal één keer per jaar een bhv-herhaling te volgen.