Vaktechnische trainingen > Vca VOL opleiding > Vca VOL cursus

Vca VOL cursus

Een vca certificaat is in veel sectoren een absolute must. Hoewel het veiligheidscertificaat niet wettelijk vereist is, wordt het door veel opdrachtgevers wel verplicht gesteld. Tijdens een vca cursus leren werknemers hoe zij zo veilig mogelijk te werk gaan, hoe zij bedrijfsongevallen kunnen voorkomen en hoe ze onveilige situaties herkennen. Voor werkgevers en zzp’ers is dit echter nog niet genoeg. Zij moeten niet alleen aantonen dat ze zélf veilig kunnen werken, maar ook dat zij weten hoe ze hun medewerkers veilig werkzaamheden kunnen laten uitvoeren. Daar is de vca VOL training en examen voor ontworpen.

Een aanvulling op de vca basis cursus

Vca VOL staat voor ‘veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers veiligheid voor operationeel leidinggevenden’. Dit is een hele mond vol, maar houdt in dat je weet hoe jijzelf en je werknemers veilig kunnen werken. De vca VOL cursus wordt bij FeniksGroup gegeven tijdens de vca-basiscursus. Leidinggevenden en niet-leidinggevenden zitten tijdens deze cursus door elkaar. De cursisten die de vca VOL cursus volgen krijgen extra theorie ten opzichte van de vca basis cursisten. In het theorieboek volgen deze bladzijden na elk hoofdstuk. Uiteraard is er tijdens de cursus van één dag voldoende tijd voor deze extra theorie.

Vca VOL training en examen bij de FeniksGroup

De theorie wordt klassikaal behandeld met maximaal 12 cursisten tegelijkertijd. Wil je de cursus liever op locatie in je eigen bedrijf volgen? Overweeg dan de vca Incompany cursus van de FeniksGroup.

Vca (VOL) cursussen voor het hele bedrijf

Is je vca certificaat bijna verlopen? Of wil je het diploma voor de eerste keer halen? Wat je situatie ook is, bij de FeniksGroup hebben we de juiste vca cursus voor je. Omdat de vca VOL cursus gecombineerd wordt met de vca basis cursus, kunnen ook meerdere leidinggevenden en werknemers de training op dezelfde dag volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Dan zorgen we er samen voor dat zowel jijzelf als je werknemers veilig aan het werk kunnen.