Zorgopleidingen

Instructeurs opleidingen

Man instructor showing how to make chest compressions with dummy during the first aid group training indoors.

Bel 0344 691 306 voor vrijblijvend advies.

Een goede instructeur word je bij FeniksGroup. Wij leren jou hoe jij effectief lesgeeft in basic life support.

Om een goede instructeur te worden is een training van hoogwaardige kwaliteit nodig, die voldoet aan de laatste richtlijnen van de NRR. Tijdens onze instructeursopleidingen word je als deelnemer intensief begeleid. Als je de opleiding met goed resultaat hebt doorlopen, ben je bevoegd om voor het desbetreffende onderdeel als instructeur op te treden.
Je hebt bij FeniksGroup de keuze uit drie instructeursopleidingen:

  • Instructeur Basic Life Support (instructeur BLS)
  • Instructeur Pediatric Basic Life Support (instructeur PBLS)
  • Generic Instructor Course (GIC)

Voor het volgen van de trainingen instructeur BLS en instructeur PBLS is een vooropleiding nodig, je dient reeds in het bezit te zijn van een ERC/NRR BLS en/of PBLS certificaat. Het hebben van een medische achtergrond is niet meer verplicht.
De GIC is bestemd voor degenen die de Advanced Life Support (ALS)-cursus hebben afgerond en door de faculteit is aangewezen als Instructeur Potentieel (IP). De status IP is 1 jaar geldig, binnen die periode moet de GIC gevolgd worden.

Hoe wij lesgeven

In de cursus zo realistisch mogelijk trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot zorgprofessionals die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.
Onze trainingen en opleidingen worden gegeven door de beste gekwalificeerde vakdocenten die theoretische kennis en ervaringen uit de praktijk op kundige en enthousiaste wijze combineren. We zorgen ervoor dat cursisten persoonlijk en intensief begeleid worden en kijken naar individuele opleidingsbehoefte. Trainingen passen we aan op de doelgroep, zodat er met herkenbare praktijkvoorbeelden wordt gewerkt en het geleerde direct in de praktijk toepasbaar is. FeniksGroup kiest ervoor gebruik te maken van een vaste groep docenten, zodat kwaliteit altijd geborgd is.

Onze moderne & innovatie lesmethoden

Van theorie oefenen tot levensechte situaties trainen en van klassikaal leren tot scenario onderwijs. Iedereen leert anders. Wij zetten alle mogelijke en innovatieve leermethodes en lesmiddelen in om elke zorgprofessional zo optimaal mogelijk te trainen om het hoogste individuele leerrendement te behalen. We werken met toetsing en continue assessment zodat cursisten altijd zorgvuldig getraind zijn om adequaat te handelen. Onze lesruimtes zijn ingericht met de modernste medische apparatuur/middelen, onder andere verschillende type AED’s, reanimatiepoppen, infuusarmen en apparatuur voor beademings-, ECG-, simulatie- en luchtwegmanagement.

Veelgestelde vragen

Welke training is voor mij de beste keuze?

Laat ons je terugbellen om jouw situatie te bespreken. Zo kunnen we je adviseren wat voor jouw de beste opleiding of training is.

Bel mij voor een advies op maat
Fik brandmark medium (1)

Erkend door / lid van