Leer adequaat handelen in de acute zorg

FeniksGroup geeft innovatieve en kwalitatieve opleidingen en trainingen voor zorgprofessionals om juist te handelen in spoedeisende situaties.

Jouwzorgopleider beeld 1
Jouwzorgopleider beeld 3
Jouwzorgopleider beeld 2
Zorgopleidingen
Welkom op onze vernieuwde website. Kies hier de zorgopleiding die bij je past

ZORGOPLEIDINGEN

Wij bieden trainingen aan voor reanimatie, ABCDE methodiek en we leiden instructeurs op

Onze cursisten worden persoonlijk en intensief begeleid en we stemmen af op hun individuele opleidingsbehoeften. Onze trainingen passen we aan op de doelgroep, zodat er met herkenbare praktijkvoorbeelden wordt gewerkt en het geleerde direct in de praktijk toepasbaar is.

Welke training is voor mij de beste keuze?

Laat ons je terugbellen om jouw situatie te bespreken. Zo kunnen we je adviseren wat voor jouw de beste opleiding of training is.

Bel mij voor een advies op maat
Fik brandmark medium (1)
Over ons

Jouw zorgopleider voor levensreddend handelen in acute situaties

Wij zijn FeniksGroup, voorheen ACM Opleidingen/Stichting Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde (OSG) en bieden sinds 2001 kwalitatieve opleidingen en trainingen aan voor medische professionals. Onze opleidingen worden gegeven door de beste vakdocenten die theoretische kennis en ervaringen uit de praktijk op kundige en enthousiaste wijze combineren. Onze overtuiging is dat in de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten de basis is voor juist handelen in acute situaties. Tel daar kennis, herhaling en regelmatig oefenen bij op en dat leidt tot zorgprofessionals die weten hoe ze moeten handelen als het er echt op aankomt. Vandaar onze formule: adequaat handelen = juiste kennis x getrainde vaardigheden. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen onder andere met behulp van innovatieve lesmethoden. Al onze trainingen zijn geaccrediteerd bij de daarvoor geldende medische beroepsorganisaties.

Feniks portret algemeen

Waarom kiezen voor FeniksGroup jouw zorgopleider?

Innovatieve leermethodes en lesmiddelen

Van theorie oefenen tot levensechte situaties trainen en van klassikaal leren tot scenario onderwijs. Iedereen leert anders. Wij zetten alle mogelijke en innovatieve leermethodes en lesmiddelen in om elke zorgprofessional zo optimaal mogelijk te trainen om het hoogste individuele leerrendement te behalen. We werken met toetsing en continue assessment zodat cursisten altijd zorgvuldig getraind zijn om adequaat te handelen. Onze lesruimtes zijn ingericht met de modernste medische apparatuur/middelen.

Compleet aanbod

We bieden een heel compleet aanbod aan voor reanimatie trainingen en ABCDE methodiek / spoedeisende geneeskunde. We richten ons niet alleen op artsen en verpleegkundigen maar ook op andere professionals in de zorg zoals huisartsen, revalidatieartsen en degenen die werkzaam zijn in de ouderengeneeskunde. Je traint dus met vakgenoten. Daarnaast leiden we instructeurs op die na het behalen van hun diploma zelfstandig reanimatietrainingen kunnen geven en je kunt bij ons terecht voor de middelen die in jouw organisatie nodig zijn voor reanimatie en de ABCDE methodiek.

Certificering en audits

Omdat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel staat, hechten we veel waarde aan certificering en het goed doorlopen van audits. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voert de audit uit t.b.v. de btw-vrijstelling. Wij staan onder toezicht van de Nederlandse Reanimatie Raad en European Resuscitation Council. Alle opleidingen en trainingen zijn geaccrediteerd bij de daarvoor geldende medische beroepsorganisaties. Zo weet je zeker dat je bij ons de juiste trainingen volgt.

Goede faciliteiten

Ons opleidingscentrum in Beesd is ruim opgezet en goed bereikbaar. Direct aan de A2 met veel gratis parkeergelegenheid en een NS station in de buurt. De lesruimtes zijn voorzien van de modernste audiovisuele middelen en medische apparatuur/middelen. We hebben onze locatie zo ingericht dat cursisten in een plezierige leeromgeving hun lesprogramma’s kunnen volgen. Er is o.a. een restaurant waar dagelijks een verse gezonde lunch wordt verzorgd. Ook kunnen we opleidingen en trainingen verzorgen op locatie van de opdrachtgever. Wil je zelf trainingen geven dan kun je bij ons aparte lesruimtes of de hele locatie huren.

Beste vakdocenten

Onze trainingen en opleidingen worden gegeven door de beste gekwalificeerde vakdocenten die theoretische kennis en ervaringen uit de praktijk op kundige en enthousiaste wijze combineren. We zorgen ervoor dat cursisten persoonlijk en intensief begeleid worden en kijken naar de individuele opleidingsbehoefte. Trainingen passen we aan op de doelgroep, zodat er met herkenbare praktijkvoorbeelden wordt gewerkt en het geleerde direct in de praktijk toepasbaar is. FeniksGroup kiest ervoor gebruik te maken van een vaste groep docenten, zodat kwaliteit altijd geborgd is.

Ervarend leren

FeniksGroup is een zeer ervaren onderwijzer, die ook haar sporen heeft verdiend in het trainen en opleiden in bedrijfsveiligheid. Wij werken vanuit een heldere visie op onderwijs: ervarend leren. In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van acute zorgsituaties trainen, dat is waar wij voor staan. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot zorgprofessionals die juist en adequaat kunnen handelen op de momenten dat het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen: effectief leren = inhoud x  (plezier + uitdaging).

Erkend door / lid van