Zorgopleidingen > Instructeur > Basisopleiding instructeur Paediatric Basic Life Support (instructeur PBLS)

Basisopleiding instructeur Paediatric Basic Life Support (instructeur PBLS)

Cursisten: 6 deelnemers
Duur: 1 dagdeel (i.c.m. de basisopleiding instructeur BLS)
Lesmethode:
 Klassikaal, theorie en praktijk
Certificering: NRR
Accreditatiepunten: ABC 16, V&VN 8, NAPA 6, VSR 6

Om onderwijs te geven in kinderreanimatie dien je een speciale opleiding te volgen voor Paediatric Basic Life Support (PBLS)-instructeur. In deze opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij PBLS van toepassing zijn. Alle cursisten die aan de cursus beginnen moeten over een NRR PBLS certificaat beschikken.

Bekijk beschikbare opleidingen en schrijf je direct in

Inhoud
Tijdens de training leer je definities en pathofysiologie van de circulatie- en ademhalingsstilstand bij kinderen, diagnostiek en uitvoering van basale reanimatie bij kinderen en reanimatie in relatie tot verdrinking en onderkoeling.

Leerdoelen
De instructeur PBLS beheerst na het afronden van de Basis Instructeur Cursus (BIC) de volgende vaardigheden:

  • Kan een PBLS-demonstratie geven, inclusief het gebruik van een AED (volgens de richtlijnen NRR)
  • Kan presentaties geven van de basis PBLS en de opfris- en vervolgtraining PBLS
  • Kan een lesplan voor een opfris- en vervolgtraining opstellen
  • Kan cursisten begeleiden tijdens het uitvoeren van scenario’s (uit het scenarioboek), volgens de principes van voorbereiding, uitvoering en afsluiting
  • Coachingsvaardigheden voor formatief handelen, gebruik makend van de 4 stappen instructietechniek, mastery learning en effectieve feedback geven (volgens de methodes directe feedback, Pendleton en Learning Conversation)
  • Kan reflecteren op het eigen handelen als (Kandidaat-) instructeur

Toetsing
De cursist dient tijdens de training een examen af te leggen. Daarnaast wordt de kandidaat-instructeur tijdens de training voortdurend geëvalueerd op inzet, gedrag en de omgang met de materialen. Deze evaluatie wordt ook meegenomen in de eindbeoordeling.Na het positief afsluiten van de opleiding instructeur PBLS ben je “Instructeur Kandidaat”. Je dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen, word je ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment ben je bevoegd om zelfstandig de trainingen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Veelgestelde vragen

Welke training is voor mij de beste keuze?

Laat ons je terugbellen om jouw situatie te bespreken. Zo kunnen we je adviseren wat voor jouw de beste opleiding of training is.

Bel mij voor een advies op maat

Erkend door / lid van