Zorgopleidingen > Instructeur > Generic Instructor Course (GIC)

Generic Instructor Course (GIC)

Cursisten:  12 deelnemers
Duur:  2 dagen
Lesmethode:  klassikaal
Certificering: NRR

Het doel van de Generic Instructor Course (GIC) bij FeniksGroup is het aanleren van vaardigheden om ALS-trainingen te verzorgen volgens het format van de European Resuscitation Council (ERC) en Nederlandse Reanimatie Raad.

Voor wie?
De GIC training is uitsluitend toegankelijk voor artsen en (specialistisch) verpleegkundigen, die na het succesvol afsluiten van de providertraining Advanced Life Support (ALS) of de training Immediate Life Support (ILS) door de faculty zijn voorgedragen als Instructor Potential (IP).
Als de cursist de training Generic Instructor Course (GIC) succesvol doorloopt, wordt dit gemeld bij de ERC. De cursist wordt vervolgens aangemerkt als IP (Instructor Potential). Vervolgens kan het instructeurstraject worden doorlopen als Instructor Candidate (IC). De IC dient minimaal tweemaal de Advanced Life Support (ALS) training te verzorgen onder begeleiding van een mentor. Nadat het traject als IC met goed gevolg is afgerond, volgt een definitieve aanmelding als Full Instructor ALS.

Inhoud
De cursist wordt aangeleerd om lezingen te verzorgen, vaardigheden te instrueren en scenario onderwijs te begeleiden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verzorgen van feedback, beoordelen en het omgaan met materialen. De cursist wordt tijdens de training GIC intensief begeleid en beoordeeld door de faculty.

Leerdoelen
Na het doorlopen van de Generic Instructor Course is de cursist in staat om:

  • Lectures te verzorgen.
  • Deelvaardigheden te instrueren volgens de 4-stappenmethodiek.
  • Scenario-onderwijs te begeleiden.
  • Voor- en nadelen van verschillende onderwijsvormen te kunnen benoemen en toe te passen.
  • Feedback volgens de huidige inzichten te verzorgen.
  • Cursisten weloverwogen te beoordelen.

Inschrijven voor de GIC kan via de volgende link:
https://www.reanimatieraad.nl/cursussen-voor-instructeurs/instructeurs-cursus-specialistische-reanimatie/

 

Veelgestelde vragen

Welke training is voor mij de beste keuze?

Laat ons je terugbellen om jouw situatie te bespreken. Zo kunnen we je adviseren wat voor jouw de beste opleiding of training is.

Bel mij voor een advies op maat

Erkend door / lid van