Opleidingen & trainingen

Ervarend leren & hybride onderwijs

l6a6147

Hoe geven wij les?

Voor ons is hybride onderwijs de norm: een deel van de lessen wordt fysiek gegeven en een ander deel online via bijvoorbeeld e-learning of thema webinars.

Doordat de leeromgeving niet langer alleen fysiek is, maar ook digitaal biedt dit mogelijkheden om deze persoonlijker te maken en meer af te stemmen op een organisatie of individuele cursist. Extended reality of immersive learning zoals AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) maar ook gamification veranderen het didactische proces.

Deze veranderende leeromgeving en onze leervisie hebben we bij de Feniksgroup geïntegreerd in onze opleidingen, trainingen en toolboxmeetingen. In ons fysieke onderwijs maken we bijvoorbeeld gebruik van vernieuwende, interactieve en innovatieve lesmethodes.

Een overzicht van onze unieke en innovatieve lesmethoden

  • BHVR (Bedrijfshulpverlening Virtual Reality): Een virtuele bhv-training van 45-60 minuten die modulair is opgebouwd. Er worden verschillende noodscenario’s gesimuleerd waardoor de risico’s uit de dagelijkse praktijk nauwgezet aan bod komen. De BHVR is opgenomen in onze bhv-herhaling, maar kan ook op de  locatie worden gedaan op elk gewenst tijdstip.
  • Mixed Reality reanimatieopleidingen. Met een Mixed Reality headset worden digitale objecten geprojecteerd. Deze elementen kunnen interacteren met (objecten in) de omgeving, maar ook met elkaar. Een nieuwe werkelijkheid is gecreëerd. Dit kan op kantoor, bouwlocatie, fabriek, zorginstelling of school. Ook met deze oplossing kunnen medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats, spelenderwijs leren reanimeren, oefenen, herhalen en toetsen. Module afgerond? Dan hoeft de medewerker de module levensreddend handelen niet meer te volgen!
  • Workshops van 2 uur waarin specifieke thema’s worden beoefend of behandeld, denk aan een tabletop oefening, scenariotraining of een ontruimingsoefening.
  • Toolbox meetingen van 1 uur:
    • on site (op locatie van de klant) bijvoorbeeld tablet game ‘ken je locatie’ of ‘de veiligheidsronde’.
    • on-line bijvoorbeeld webinar over specifiek, relevant of actueel onderwerp of BHV-quiz.
  • Gamification: tabletop met chatbox, ganzenbord, domino, mini loco en diverse online quizzen om op een leuke manier te leren.

Opleidingen & trainingen

Kies de hoofdcategorie waarvan je alle opleidingen & trainingen wilt bekijken

Onze visie op onderwijs

effectief leren = inhoud x  (plezier + uitdaging)

In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten, ongevallen of calamiteiten trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot (veiligheids-)medewerkers die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x  (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.

VEILIGHEID COMPLEET

Behalve Opleidingen & Trainingen verzorgen wij ook Risico Advisering en Veiligheidsmiddelen.

l6a6602