OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Bhv-opleidingen

FeniksGroup leidt jou op in bhv. Door onze unieke aanpak, leer je op een leuke manier!

l6a5849

Bel 075 641 1628 voor vrijblijvend advies.

Bhv-opleidingsoverzicht

Wat is bhv?

De afkorting bhv staat voor bedrijfshulpverlening. Een bhv’er is een bedrijfshulpverlener die ingrijpt als er sprake is van een ongeval of incident. Er is bijvoorbeeld brand in je organisatie of iemand is onwel geworden. De bhv’er schakelt hulpdiensten in, helpt bij het ontruimen van het pand en kan helpen bij het blussen van een beginnend brandje. Ook kan een bhv’er eenvoudige hulp verlenen bij iemand die onwel is geworden of gewond is geraakt. Zodra een organisatie iemand ontvangt, valt de veiligheid van deze persoon binnen die organisatie. Of het nu gaat om eigen personeel, een bezoeker of een klant, je bent als ‘ontvanger’ verantwoordelijk voor het welzijn van al die ‘gasten’. Daarom verplicht de wet de aanwezigheid van een of meerdere gecertificeerde bhv’ers op locatie. Bedrijfshulpverlener worden blijf je niet zomaar. Daarvoor is om te beginnen een bhv cursus nodig. Om de kennis wakker te houden, is het raadzaam bhv’ers geregeld te trainen of te oefenen. We kunnen op onze trainingslocatie, in jouw werkomgeving, digitaal, met behulp van bijvoorbeeld AR of VR een op maat gemaakte bhv training verzorgen.

Onze visie op onderwijs

In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten, ongevallen of calamiteiten trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot (veiligheids-)medewerkers die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.

Ontdek onze unieke & innovatieve lesmethoden

Hybride onderwijs is binnen FeniksGroup al de norm: sommige lessen geven we fysiek, andere online, zoals e-learning of thema-webinars. Daarnaast zorgt innovatieve digitale techniek ervoor dat steeds meer van onze trainingen en cursussen de werkelijkheid bijna tastbaar nabootsen. Met gamification, extended reality en immersive learning (Augmented en Virtual Reality) worden omgevingen en situaties levensecht. De reacties van de cursisten zijn lovend; het spelenderwijs en levensecht oefenen zorgen ervoor dat cursisten de lesstof sneller automatiseren en internaliseren.

Meer informatie

Bhv incompany training

Veelgestelde vragen

Advies nodig?

Ons deskundige team van veiligheidsadviseurs helpen je graag!