OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Arbo-opleidingen

FeniksGroup leert je alles over een goed arbobeleid. Daardoor draag je bij aan gezonde en tevreden medewerkers!

Bukken tillen

Bel 075 641 1628 voor vrijblijvend advies.

Arbo-opleidingsoverzicht

Wat is arbo?

Om gezond en veilig te kunnen werken, zijn passende arbeidsomstandigheden belangrijk. Als je als werkgever hier niet voor zorgt, riskeer je ongevallen, incidenten en uitval met een hoog ziekteverzuim in je organisatie tot gevolg. Maar wat zijn in jouw werkomgeving gezonde arbeidsomstandigheden? De Arbowet geeft hier richting aan. Daarnaast kunnen preventiemedewerkers en arbo-coördinatoren aan de hand van onze arbo-opleidingen een optimale werkplek creëren die goed is voor zowel prestatie als welzijn. Overigens is niet alleen de werkgever verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek. Ook de werknemer draagt hierin verantwoordelijkheid. De werkgever creëert de juiste omstandigheden, de werknemer moet die benutten om zijn werkzaamheden veilig uit te voeren. De specialisten van FeniksGroup helpen je graag bij een (op maat gemaakte) arbo-opleiding.

Onze visie op onderwijs

In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten, ongevallen of calamiteiten trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot (veiligheids-)medewerkers die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.

Ontdek onze unieke & innovatieve lesmethoden

Hybride onderwijs is binnen FeniksGroup al de norm: sommige lessen geven we fysiek, andere online, zoals e-learning of thema-webinars. Daarnaast zorgt innovatieve digitale techniek ervoor dat steeds meer van onze trainingen en opleidingen de werkelijkheid bijna tastbaar nabootsen. Met gamification, extended reality en immersive learning (Augmented en Virtual Reality) worden omgevingen en situaties levensecht. De reacties van de cursisten zijn lovend; het spelenderwijs en levensecht oefenen zorgen ervoor dat cursisten de lesstof sneller automatiseren en internaliseren.

Veelgestelde vragen

Advies nodig?

Ons deskundige team van veiligheidsadviseurs helpen je graag!