Over ons

Wij zijn FeniksGroup

Onze overtuiging is veiligheid = preventie x focus. Maak kennis met onze schijf van veiligheid.

l6a5425
Wie we zijn

Wij zijn professioneel. Wij zijn FeniksGroup

Een serieus onderwerp als veiligheid vraagt in alles om professionaliteit. Veiligheid is van levensbelang voor een goed functionerende organisatie. Dat begint met bewustwording over de risico’s en het belang van preventie en hulpverlening. Daarin zijn we sparringpartner en leraar. Om onze taak goed te vervullen, zorgen we dat we op de hoogte zijn van de meest recente inzichten en de nieuwste technieken. Onze professionaliteit uit zich in het ontzorgen en borgen van veiligheid: van het ontwikkelen van de scenario’s tot het up-to-date houden van de certificering.

Feniks vleugels 2

Onze visie op veiligheid

Veiligheid = preventie x focus

Elke organisatie heeft haar eigen veiligheidsrisico’s. Dat betekent dat plannen voor preventie en bedrijfshulpverlening in onze visie per definitie op maat gesneden moeten zijn. Als wij een organisatie adviseren of helpen met haar veiligheid starten we volgens de vaste formule: risico = kans x effect. Zo brengen we alle risico’s en gevaren in kaart. Maar veiligheid is meer dan inventarisatie en evaluatie van risico’s. Ons eigen uitgangspunt: veiligheid = preventie x focus. Met Preventie doen we het uiterste om risico’s te minimaliseren. En met Focus zorgen we dat veiligheid voortdurend aandacht heeft van de organisatie, onder meer door een goed functionerend team van veiligheidsmedewerkers. Onze visie op veiligheid hebben we vertaald in onze aanpak met de schijf van veiligheid.

Schijfvv

Schijf van veiligheid

De schijf van veiligheid bevat vier noodzakelijke elementen voor het veilig maken en houden van organisaties. De schijf van veiligheid passen we toe bij al onze opdrachtgevers: van zorg tot onderwijs, van industrie tot kantoor. Hiermee zorgen we ook binnen jouw organisatie voor optimale veiligheid. Altijd.

Onze visie op onderwijs

Effectief leren = inhoud x  (plezier + uitdaging)

In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten, ongevallen of calamiteiten trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot (veiligheids-)medewerkers die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x  (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.

Hoe we werken

Professionaliteit = (vindingrijkheid + betrokkenheid) x (flexibiliteit + plezier)

Onze professionaliteit kenmerkt zich door onze vier kernwaarden:

Vindingrijkheid
Wat gebeurt er binnen je organisatie? Welke veiligheidsrisico’s levert dat op? Welke maatregelen neem en wat train je? We zetten dagelijks onze creativiteit en vindingrijkheid in voor optimale veiligheid en ervarend leren.

Betrokkenheid
Wij kennen onze opdrachtgevers, hun organisatie en drijfveren. Die kennis is een voorwaarde om ons werk goed te doen. Persoonlijk contact zorgt voor optimale afstemming op de mens, het werk, de omgeving en het potentiële gevaar. Betrokkenheid maakt onze adviezen, plannen en oplossingen scherper en beter.

Flexibiliteit
Echt klantgericht werken en maatwerk leveren vereisen lenigheid in doen en denken. De zekerheid van gisteren kan vandaag omslaan naar een nieuwe realiteit. Wij denken in scenario’s en verschillende oplossingen. We passen ons aan en handelen direct als het nodig is.

Plezier
Wie plezier heeft leert en presteert beter. Lekker in je vel zitten en je goed voelen, vergroten betrokkenheid naar elkaar en naar de omgeving. We verwerken plezier, uitdaging en afwisseling in onze trainingen en cursussen. Zo wakkeren we intrinsieke alertheid aan, die ons op haar beurt dagelijks inspireert.

 

Onze missie

Van betekenis zijn voor veilige organisaties

Als FeniksGroup schijnen wij ons licht voortdurend op de veiligheid in organisaties. We adviseren, onderwijzen en vergroten bewustzijn op het gebied van bedrijfsveiligheid, zodat opdrachtgevers en hun mensen in een veilige omgeving kunnen werken en bedrijfshulpverleners zich positief bewust zijn van hun bijdrage daar aan en getraind zijn op hun taak. Veiligheid zit in ons DNA en het is onze overtuiging dat veilige organisaties, organisatie zijn met focus op preventie en risicomanagement.

l6a6616
Voor wie we werken

Wij verzorgen Risico Advisering, maar ook Opleidingen & Trainingen voor verschillende branches

Bekijk de branches
Cta

Waarom kiezen voor FeniksGroup?

Meest complete aanbod

We beginnen bij de risico-inventarisatie en gaan door tot iedere (veiligheids)medewerker altijd weet wat deze moet doen (of laten) in tijden van crisis, gevaar en onveiligheid. Van A tot Z en van plan tot uitvoering van risico advisering tot een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. En vanzelfsprekend de veiligheidsmiddelen. Alleen zo kun je optimale veiligheid garanderen.

Vakinhoudelijke kennis

We zijn gek van ons vak. We willen het naadje van de kous weten, van wetgeving tot onveilig hoekje of gaatje in jouw gebouw. Ons team bestaat uit  specialisten uit verschillende disciplines. Die specialisten en hun specifieke kennis zijn meer dan de som van de afzonderlijke delen. We zijn gecertificeerd door o.m. NIBHV,  ISO 9001:2015, NIFV, NRR en het Oranje Kruis.

Vernieuwende leermethodes

Van virtual reality tot levensechte situaties, van e-learning tot klassikaal leren, van hololens tot inzet van bedrijfsacteurs of LOTUS- slachtoffers. Iedereen leert, onthoudt en automatiseert anders. Wij zetten alle mogelijke en innovatieve leermethodes en leermiddelen in om elke (veiligheids)medewerker zo optimaal mogelijk te trainen om het hoogste individuele leerrendement te behalen.

Maatwerk opleidingen & trainingen

We stemmen niet alleen af op individuele leerstijlen. Onze opleidingen,  trainingen en oefeningen passen we ook aan aan de context van de werkomgeving en de locatie van jouw organisatie. Want elke organisatie is uniek en heeft haar eigen veiligheidsrisico’s. Dat vraagt naast ons reguliere aanbod ook om een maatwerk benadering. Hierbij gebruiken we onze eigen trainingslocaties in Markenbinnen en Tiel maar vooral ook bij jou, op en rond de werkvloer waar het allemaal gebeurt.

Ontzorgen van bedrijfsveiligheid

Bedrijfsveiligheid is onze lust en leven. We je nemen graag alle zorgen over veiligheid uit handen van A tot Z. Door mee te helpen met het opstellen van de RI&E, het daarbij behorende plan van aanpak en het definiëren van restrisico’s en maatgevende factoren. We kunnen onze bijdrage leveren bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan of bhv-plan. En het verzorgen van alle opleidingen, trainingen en oefeningen en evaluaties en aanpassingen die daarbij horen, dat doen we ook.

Kenniscentrum

We hebben het al gezegd: we zijn gek van ons vak en willen alles weten. Die kennis delen we graag. Niet alleen indirect via onze risico advisering en opleidingen. We delen onze expertise ook via ons kenniscentrum. Met de laatste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, actuele seizoens thema’s of informatieve blogs. Ons kenniscentrum vind je virtueel in de blogs op deze site en live tijdens onze masterclasses. En natuurlijk schuilt in ieder FeniksGroup teamlid een eigen specifiek kenniscentrum.

Erkend door / lid van

Veiligheid vergroten?

Heb je advies nodig? Of wil je weten hoe je jouw (veiligheids)medewerkers alert en getraind houdt?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs
Cta