Bhv-opleidingen > Ploegleider bhv basisopleiding

Ploegleider bhv basisopleiding

Wanneer je met meerdere bhv’ers een inzet moet uitvoeren kan je snel het overzicht kwijtraken. De inzet kan daardoor onnodig lang duren en de kans dat belangrijke taken niet of niet goed worden uitgevoerd is een stuk groter met alle gevolgen van dien.
De inzet van een ploegleider die de bhv’ers leidinggeeft, is daarvoor de oplossing. De ploegleider bewaakt de veiligheid rondom een inzet en zorgt dat alle taken die uitgevoerd moeten worden ook daadwerkelijk gedaan worden. Van aansturen tot registreren, van opvang van medewerkers tot opvang van de hulpdiensten en niet minder belangrijk, de evaluatie van de inzet achteraf.
Bijkomstig voordeel is dat een ploegleider ook leert hoe hij/zij bhv oefeningen kan organiseren op de eigen locatie. Zo kunnen gedurende het jaar kleine oefeningetjes worden opgezet waardoor de bhv organisatie nog beter zal functioneren.
Deze opleidingkan je op één van onze trainingslocaties volgen, maar als jouw locatie aan een aantal eisen voldoet kunnen we ook daar deze training verzorgen. Het grote voordeel van trainen op je eigen locatie is dat we de training kunnen richten op jouw organisatie en gebouw en de daarbij horende aandachtspunten. Wil je daar meer over weten neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Bekijk beschikbare opleidingen en schrijf je direct in

Opleidingduur en dagindeling

De opleiding duurt twee dagen. Op de eerste dag wordt in de ochtend de theorie behandeld:

  • Wettelijke kaders
  • Werken met scenario’s
  • Leidinggeven aan een inzet
  • Communicatie

In de middag gaan we praktisch oefenen. De eerste dag wordt afgesloten met een huiswerkopdracht die ongeveer gemiddeld 1-2 uur in beslag neemt.Op de tweede dag gaan we de huiswerkopdrachten bespreken en deze gebruiken voor de praktijkoefeningen. Zo ga je direct aan de slag met hetgeen wat de eerste dag geleerd is. Aan het einde van deze dag wordt ook het theorie-examen afgenomen (multiple choice).

Vervolgopleiding en diploma

Om deel te nemen aan deze opleiding moet je in het bezit zijn van een bhv diploma welke niet ouder is dan één jaar.