EHBO-opleidingen > Reanimatie en AED

Reanimatie en AED

Bij een reanimatie telt elke seconde. Bij de opleiding reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator) leer je wat de stappen zijn om een slachtoffer veilig en verantwoord te helpen. De opleiding wisselt theorie af met praktijkoefeningen. Een reanimatieopleiding is geschikt voor iedereen die dit wil leren, minimaal 16 jaar oud is en lichamelijk en mentaal in staat om een reanimatieopleiding te volgen.
Naast de handelingen om een goede reanimatie uit te voeren, leer je ook hoe een AED te gebruiken. Hoe sneller je een AED inzet bij een circulatiestilstand, hoe groter de overlevingskans.

In deze opleiding leer je:

  • Hoe je een circulatiestilstand herkent.
  • Welke stappen je moet volgen.
  • Hoe je moet reanimeren.
  • Hoe je een AED gebruikt.

De opleiding wordt gegevens volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. We adviseren de opleiding jaarlijks te herhalen.Na het volgen van de opleiding reanimatie en AED kan je je aanmelden als burgerhulpverlener bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu. Dit oproepsysteem alarmeert burgers bij een reanimatiemelding, zodat snelle hulp gegeven kan worden.

Veelgestelde vragen