Risico advisering > Project risico inventarisatie

Project risico inventarisatie

Elk bedrijf is wettelijk verplicht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te hebben. Hierin wordt gekeken naar de risico’s op de werkvloer en de manieren om deze te verkleinen. Zijn er in je bedrijf regelmatig medewerkers die voor projecten buiten de deur werken? Dan is een Project Risico Inventarisatie een belangrijke aanvulling op de RI&E. Elk project en elke werkplek brengen immers andere risico’s met zich mee. Met de project RI&E breng je de risico’s in kaart en geef je aan hoe je in het project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat je op locatie doet.

Het is prettig om de project risico inventarisatie uit te laten voeren door een expert. De veiligheidsadviseurs van de FeniksGroup weten alles over veiligheid en gezondheid op de meest uiteenlopende werkplekken. Zij helpen je dan ook graag bij het maken van een adequate product risico inventarisatie.

Project risico inventarisatie zelf maken of ontzorgd worden

Wil je de project risico inventarisatie graag zelf maken? Dan staan de experts van de FeniksGroup je graag bij als adviseur. Zij zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving en hebben antwoord op al je vragen. Wil je liever zelf zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de inventarisatie? Dan geef je de risico inventarisatie uit handen. De veiligheidsadviseurs zullen je dan zoveel mogelijk ontzorgen. Met een klein beetje van je medewerking stellen ze dan de project risico inventarisatie voor je op. Vervolgens maken ze samen met je een plan van aanpak, waarop staat welke risico’s er zijn, wat de grondoorzaken zijn en welke maatregelen je gekozen hebt om de risico’s te minimaliseren. Dan kan het project daarna snel en veilig van start.

De juiste trainingen voor elke medewerker

Blijkt uit de project risico inventarisatie dat er een vaktechnische training nodig is om een risico te beperken? Eist een opdrachtgever een dat iemand een VCA basis of VCA VOL cursus heeft gevolgd voor een medewerker aan de slag mag? Of blijken er andere trainingen of cursussen nodig om zo veilig mogelijk aan het werk te kunnen? Ook dan ben je bij de FeniksGroup aan het juiste adres. We geven veel verschillende trainingen, ook afgestemd op de situatie binnen je bedrijf. Zo kan iedereen, zowel binnen je eigen bedrijf als op bezoek bij opdrachtgevers, veilig aan het werk. Dat is een fijn gevoel voor iedereen.

Samen werken aan veilig werken

Heb je een project risico inventarisatie nodig? Of moet de gehele Risico Inventarisatie & Evaluatie geupdate worden? Neem dan contact met ons op. We kijken graag hoe we je en je medewerkers verder kunnen helpen. Zo werken we samen aan een veilige werkomgeving voor iedereen.