Vaktechnische opleidingen > Vca basisopleiding

VCA basis opleiding

Ben je werkzaam binnen de chemische sector, elektrotechniek of in de bouw? Dan is de kans groot dat opdrachtgevers eisen dat je in het bezit bent van een VCA basis diploma. Dit diploma toont aan dat je de VCA basisopleiding met succes heeft afgerond. Zonder dit diploma is het in een flink aantal branches bijna onmogelijk om aan het werk te komen. Een belangrijke investering in je loopbaan dus. Een VCA certificaat is tien jaar geldig, dus met een basis VCA Opleiding van één dag zit je de komende jaren goed.

Bekijk beschikbare opleidingen en schrijf je direct in

Waar staat VCA voor?

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit veiligheidscertificaat is bedoeld om werknemers in risicovolle omgevingen veiliger hun werk te laten uitvoeren. Een VCA certificaat is niet wettelijk verplicht, maar wordt in de meeste gevallen wel verplicht door opdrachtgevers. Dit gebeurt in verschillende sectoren, waaronder de bouw, civiele techniek, transport, isolatie, (petro)chemie en industriële reiniging. Ook in andere sectoren wordt er steeds vaker om een VCA diploma gevraagd. Behoor je u tot een van deze beroepsgroepen? Dan is het goed om te weten dat je bij FeniksGroup een basis VCA opleiding van één dag kunt volgen. Ben je een leidinggevende of ZZP’er? Dan is de VCA VOL training meer geschikt voor je. Deze volg je ook op locaties van de FeniksGroup.

Wat leer je bij een VCA basis opleiding?

Tijdens een VCA basis opleiding worden alle belangrijke onderwerpen rondom veiligheid op uw werkplek besproken. Dit wordt aan de hand van een handboek. Klassikaal wordt alle theorie behandeld. Hierbij kun je denken aan het herkennen van onveilige situaties, verschillende Arbowet- en regelgeving en het voorkomen van bedrijfsongevallen. Aan het eind van de dag leg je een examen af. Als je hiervoor slaagt ontvang je het VCA diploma dat tien jaar geldig is. Klassikaal de VCA opleiding volgen heeft voordelen boven een basisveiligheid VCA online opleiding volgen. Zo staat er tijdens de trainingsdag op onze locaties altijd een instructeur tot je beschikking, waardoor eventuele vragen of onduidelijkheden direct opgehelderd worden.

Een belangrijke stap in uw carrière

Het behalen van een geldig VCA certificaat is een belangrijke stap in je carrière. Met dit certificaat kom je binnen je branche een stuk verder. En, ook zeker niet onbelangrijk, je weet voortaan precies hoe je veilig te werk gaat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een VCA basis opleiding bij de FeniksGroup? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen hoe ook jij zo snel mogelijk veilig aan het werk kan. Voor alle andere VCA opleidingen kun je natuurlijk ook bij ons terecht.